Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /var/www/html/get_prefs.php on line 10
Corrado-Database


Made by M4RTiN

Moderating by
Jakemeister
JustinC


eXTReMe Tracker



Corrado 1.8 16V

Manufacture Date: 1990
Owner: pieterp.be from Belgium, Antwerpen
Colorcode: LY3D (tornado red was delivered from 1988 till 1991)


Information / Adjustments :
Dit is mijn Corrado 1.8 16V KR.

Hij staat op een Bilstein PSS schroefkit en Porsche 17duims Cup 1 wielen (met custom adaptors)ET30 vooraan, ET20 achteraan. Rond de velgen lag eerst een laagje rubber in de vorm van een Pirelli P7000 205/40/17 (zeer goede band). Nu zijn we onderweg op Bridgestone Potenza S03 in 215/40 vooraan een 205/40 achteraan. Het verschil in bandenmaat is er om onderstuur tegen te gaan.

De remmen vooraan werden eerst vervangen door die van een Golf Rallye (dus 280mm ipv 256mm) met geboorde Zimmermannschijven en EBC-blokken.

Ondertussen staan er machtige Brembo 4-pots klauwen van een Seat Ibiza Cupra R onder (305mm schijven) met Goodridge staalommantelde remleidingen. Dit is prijs/kwaliteit de beste ombouw op remmengebied voor de Corrado (of Golf 2 en afgeleiden). De rem past ook perfect bij het gedrag en gewicht van de Corrado. (zie foto 4)
Middels luchtgeleiders van een Audi RS2 worden deze van koele lucht voorzien.

De volledige ophanging is uitgerust met Powerflex PU-bussen en verstevigd door Wiechers veerpootbruggen boven en onderaan aan de voortrein.

Het hoofdstuk ophanging werd laatst afgerond met een set Eibach Anti-rolstangen en een set Golf 3 GTI/VR6 veerpootlagers.
De Corrado is hierdoor een echte bochtenverslinder geworden. Het ondersturen is sterk verminderd en het oversturen is veel beter te controleren. Als bij wonder is hij er ook nog comfortabeler door geworden.
Ik ben nu echt tevreden over mijn ophanging en remmen. Ik zoek alleen nog een setje velgen om het echt af te maken (iets met BBS en motorsport ;) ).

Binnenin werden de standaard zetels vervangen door twee Sparco Pro 2000 kuipzetels op aangepaste vaste consoles. Bestuurder en passagier kunnen zich vastsnoeren met een 3 inch Sabelt 4-puntsgordel met snelsluiting. Een achterbank is met kuipzetels overbodig dus die moest vertrekken.
Verder werden ter controle van het blok een oliedruk- en voltmeter geïnstalleerd. Een shift light in de tellerunit geeft aan wanneer er geschakeld moet worden.
Een alu pookje en suede 320mm sportstuur ronden het geheel binnenin af.

De ICE bestaat uit een 13 jaar oude Pioneer head unit en 1 standaard luidspreker in de rechterdeur, meer moet het voor mij niet zijn. :)

Aan het uiterlijk werd niet veel gedaan. Er werd een badgeloze grill van een laat model geïnstalleerd. Met daarboven een Kamei grillspoiler. De voorruit wordt regenvrij gehouden door een Bonrath eenarmwisser. Achteraan vinden we nog een set strakke Edition Mike achterlichten.
De koplampen werden ondertussen voorzien van de Xenon upgrade door Koen.be. Dat geeft ECHT licht!!
De motor levert 143pk aan het vliegwiel met als enigste aanpassing een K&N paneelfilter.
Een Supersprint groep A uitlaatlijn ligt klaar samen met een 4-2-1 collector. De collector werd volledig ingepakt met Cool-It Thermo Tec doek om de hitte in de uitlaat de houden. Hierdoor loopt de temperatuur onder de motorkap minder hoog op. Daarnaast zorgt dit voor een hogere gassnelheid in de uitlaatlijn.
Volgens plan wordt het vermogen tijdens de winter serieus verhoogd.

P.S. De blauwe C op de fotos is die van Stef J.
P.P.S. Nuttige links:
http://www.bilstein.de/de/tuning.htm#B14(0) PSS
http://www.edition-mike.nl(0)
http://www.isa-racing.de(0) voor alle race- en rallyspul
http://www.thermotec.com/(0)
http://www.interstate.nl/onderstel/tond_antirolkit.htm(0) http://www.eibach.com.au/anti_roll_kit.html(0)








Wishlist :
Wat nog op het verlanglijstje staat:
- meer vermogen (hiervoor heb ik pas een trip naar München ondernomen, met bevredigend resultaat).
- nieuw lakkleedje met wat aanpassingen.
- rolkooi
- naar RS-spec ombouwen (subtiel gewicht besparen
- adapters ombouwen naar draadstangen ipv wielbouten
- meer op het circuit gaan rijden (voor curusus: http://www.eranracing.be) /> - regelmatige bezoekjes aan de Nordschleife (http://www.nurburgring.nl)



Totalscore: 242, average:9.68